10 Ekim

GENÇ ITRÎ' LER YETİŞİYOR

Vakfımız tarafından, geleneksel ve çağdaş görsel sanat programı uygulayan imam-hatip okulu öğrencilerine yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği, Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Itrî Kültür Sanat Programı etkinlikleri devam ediyor.

Program kapsamında öğrencilerin niteliklerinin ve yeterliliklerinin artırılması, millî, manevi, ahlaki, akademik, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlardaki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli programlar icra ediliyor. Bu çerçevede sekiz ayrı ilden toplam 77 Anadolu imam-hatip lisesi öğrencisi, Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle Kuzey Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre Merkezinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tertip edilen 2022 Yılı Mevlid-i Nebi Açılış Programında musiki konseri icra ettiler. Öğrencilerin sahne performansı izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Konu ile ilgili olarak MÜSDAV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mahmut ÖZDEMİR “Ülkemizde musiki, geleneksel ve görsel sanat programı uygulanan Anadolu imam-hatip lisesi proje okullarında eğitim gören öğrencilerin, milli ve kültürel değerlerini öğrenip özümsemelerinin sağlanması ve yetenek sınavıyla öğrenci alan bu okullara ilginin artırılması önemli bir ihtiyaçtır. Bu okullarda okuyan öğrencilerin desteklenmesi, ülkemizin ve insanlığın, kültür ve sanat birikiminin sonraki nesillere aktarılması açısından da değerlidir. Bu vesileyle öğrencilerin din hizmeti faaliyetleri başta olmak üzere sosyal ve kültürel hizmetlerde aktif rol alacakları ve yeteneklerini ortaya koyabilecekleri etkinliklerle özgüven sahibi olmaları için imkân ve ortam oluşturmak hedefi ve imam hatip neslini medeniyetimizin kodları ile buluşturmak amacıyla Itrî Kültür Sanat Programı hazırlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısında verdikleri musiki konserinin, öğrenciler için çok anlamlı bir tecrübe olduğu kanaatindeyim.” dedi.

Öğrenciler, yurt içi ve yurt dışında yapılan çeşitli etkinlerin, kendilerinde farkındalık oluşturduğunu ve Itri Kültür Sanat programından ziyadesiyle memnun olduklarını dile getirdiler.