25 Temmuz

ITRÎ KÜLTÜR SANAT PROGRAMI ÖĞRENCİLERİ İSVİÇRE’DE

Itrî Kültür Sanat Programı kapsamında imam hatip lisesi öğrencileri, İsviçre Türk Diyanet Vakfı’nın düzenlediği Türk Kültür Festivali’ne katıldı.

Zürih’te ikincisi düzenlenen Türk Kültür Festivali’ne, vatandaşlarımızın ilgisini yoğundu.

İsviçre Türk Diyanet Vakfı tarafından Zürih' te, 18-19 Haziran'da düzenlenen ve yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı festivalde Itrî Kültür Sanat Programı kapsamındaki Konya Karatay, Sancaktepe Rabia Kız, Ankara Ulus İlkmeclis ve Bursa Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Liselerinin öğrencileri tarafından, hüsn-i hat, ebru, tezhip ve çağdaş görsel sanat eserleri sergilendi. Ayrıca katılımcılara görsel sanat çalışmalarının da uygulaması için imkân sunuldu. Programın kapanışında imam hatip lisesi öğrencileri tarafından öğretmenlerinin yönetiminde musiki konseri icra edildi.

Zürih Başkonsolosumuz Itrî Projesi ile yakından ilgilendi.

Zürih Başkonsolosumuz H. Emre UYGUN festival alanındaki stantları ziyaret edip vatandaşlarımızla bir araya geldi. Kendisine İTDV Başkanı Bilal YILDIZ eşlik etti. Ziyaret esnasında geleneksel ve çağdaş görsel sanat eserlerini yakından inceleyen UYGUN’a MÜSDAV Başkan Vekili Haydar BEKİROĞLU Itrî Kültür Sanat Programının paydaşları, amacı ve hedefleri hakkında bilgi verdi. İmam hatip lisesi öğrencileriyle sohbet eden UYGUN musiki grubu öğrencilerinin dinletisini memnuniyetle izledi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Itrî Kültür Sanat Ekibi muhteşem bir kapanış programı gerçekleştirdi.

Festivalin 2. Gününde Ankara Ulus İlkmeclis ve Bursa Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu Lisesi öğrencilerinden müteşekkil Itrî korosu sahne alarak izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. Havanın çok sıcak olmasına rağmen öğrencilerin gösterdikleri performansı seyirciler ayakta alkışladı. Ankara Ulus İlkmeclis İmam Hatip Lisesi müzik öğretmeni Recep DERELİ program hakkında bilgi vererek öğrencileri tanıttı. Daha sonra Itrî korosu, tasavvuf musikisi, Türk sanat ve Türk halk müziğinden örnekler sergiledi.

Festivale katılan konuklar arasında bulunan önceki Din Hizmetleri Müşavir Vekili Eşref DALKIRAN da sahnede bir süre öğrencilere eşlik etti. Kahramanlık türküleri ile sona eren konseri seyirciler uzun süre ayakta alkışladı. İTDV Yönetim Kurulu Başkanı ve İsviçre Din Hizmetleri Müşaviri Sayın Bilal YILDIZ öğrencilere ayrı ayrı teşekkür ederek, projenin kültür ve medeniyetimizi tanıtmada önemli bir misyona sahip olduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığını böyle güzel bir projede buluşturmasından dolayı MÜSDAV’ı tebrik etti.

Öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İsviçre’deki faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Program sonrası öğrenciler İsviçre Türk Diyanet Vakfı’nı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Bilal YILDIZ ve Genel Müdür Zafer TERKEŞLİ vakfın çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Gurbetteki vatandaşlarımızı böylesine büyük bir festivalde buluşturan İsviçre Türk Diyanet Vakfı yöneticileri şahsında sayın Bilal YILDIZ’ı, Sosyal ve Kültürel İşler Koordinatörü Büşra Cirit’i ve sıcak havaya rağmen canla başla çalışan İTDV Gençlik Kollarını tebrik ediyoruz.