13 Haziran

ITRî KÜLTÜR SANAT PROGRAMI FRANSA’DA

Vakfımızın musiki, geleneksel ve çağdaş görsel sanat programı uygulayan imam-hatip okulu öğrencilerine yönelik başlattığı Itrî Kültür Sanat Programı yurt içi çalışmalarının ardından yurt dışı etkinlikleriyle devam ediyor.

Kültür ve Sanat Alanında Öğrenim Gören Yetenekli Gençlerimizle Beraberiz.

MÜSDAV, musiki, geleneksel ve görsel sanat programı uygulayan proje imam hatip lisesi programına ve öğrencilerine katkı sunuyor. Proje kapsamında, öğrencilere eğitim bursu, enstrüman ve malzeme desteği verildi. İhtiyacı olan okulların sanat atölyeleri düzenlenip donatıldı. Yurt içi ve yurt dışı sergi, konser, yarışma vb. kültür sanat programlar icra edilmeye başlandı.

Kamu Kurumları ve Sivil Kuruluşlarla Birlikteyiz.

Itrî Kültür Sanat Programı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle, Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliği içerisinde yürütülüyor.

Programa yurtdışında dini ve hayrî hizmetlerin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere de öncülük eden sivil kuruluşlardan büyük destek var. Almanya ve Fransa’daki DİTİB kuruluşlarının yanı sıra, Hollanda Diyanet Vakfı, İsviçre Diyanet Vakfı, Belçika Diyanet Vakfı ve Tokyo Camii ve Kültür Merkezi de Itrî Kültür Sanat Programına destek veriyor.

Proje kapsamında öğrencilerin niteliklerinin ve yeterliliklerinin artırılması, millî, manevi, ahlaki, akademik, sosyal, kültürel ve sanatsal alanlardaki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla çeşitli programlar icra ediliyor. Bu çerçevede Itrî Kültür Sanat Programı öğrencileri DİTİB Strazburg’un organize ettiği bahar şenliği programına katıldı. MÜSDAV Genel Koordinatörü Mehmet YOLCU başkanlığında, Ulus İlk Meclis, Bursa Mihraplı Abdulkadir Can, Konya Karatay ve Sancaktepe Rabia Kız Anadolu İmam-Hatip Liselerinden öğrencilerin ve sorumlu öğretmenlerinin katıldığı programın 3 Haziran 2022 Cuma günü açılışı yapıldı.

Musiki ekipleri sahnede, güzel sanatlar öğrencileri de standlarda kültür ve sanat elçiliği yaptı.

İmam-hatip liselerinde eğitim gören musiki öğrencilerinin sahne aldığı programda, görsel sanat öğrencilerin hazırladığı eserler sergilenirken, hat, ebru ve tezhip alanlarındaki öğrenciler tarafından uygulama yapılarak programa katılan misafirlere sanatsal çalışmaları yerinde görme imkânı sunuldu. 12 Haziran’a kadar devam edecek etkinliklerde, Müsdav ve iştiraklerindeki personelimiz tarafından Itrî Kültür Sanat programının yanında vakfımızın diğer faaliyetleri de yurt dışındaki vatandaşlarımıza tanıtılıyor.

Itrî Kültür Sanat ekibi Strazburg Başkonsolosluğu’nu da ziyaret etti.

T.C. Strazburg Başkonsolosu Sayın Muzaffer Rami ŞAYLIMAN’ın nazik kabulleriyle Başkonsoloslukta bir konser veren Itrî Kültür Sanat öğrencileri, Sayın Başkonsolosun kabulleri nedeniyle büyük memnuniyet duydu. Sayın Başkonsolos, gençlerin kültür ve sanat alanında yetiştirilmesi için hazırlanan programdan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Strazburg’dan Sonra Lyon ve Paris’te de etkinlik düzenlendi.